Forside

Billede Galleri

Udstillinger

Aalborg-gruppen

Person Galleri

Events

Kontakt AALBORG GRUPPEN.

 

Ingolf Steffensen ( født Aalborg 1949) Et mangeårigt arbejde med jern og sten danner baggrund for Ingolf Steffensens skulpturer. Det formmæssige udgangsparti for skulpturerne er grundformerne – kuben, rektanglet og kuglen. Ved hjælp af de sammenførte grundformers indbyrdes samspil og i deres kommunikation med sten og omgivelserne udtrykker Ingolf Steffensen sig i modernistiske metaforer. Han udforsker de forskellige jerntypers muligheder og egenskaber i kunstnerisk skabelsesproces. Produktionen spænder fra de mere tradiotionelle modernistiske skulpturer, hvor det rustfri ståls blanke overflade spiller sammen med eller op imod cortenstålets rustrøde farve, til de mere specielle assamblager, hvori jernet sammenføjes på en malet baggrund. Også stålets voldsomme møde med granitten – stenen – er vigtig inspirationskilde for Ingolf Steffensen.

 

Henrik Juhl Andersen (født Aalborg 1963) underviser til daglig i billedkunst og historie som lektor ved Aalborg Katedralskole, men har siden de tidligste studieår arbejdet med oliemaleriet. Hans seneste produktion er ekspressionistiske oliemalerier. Henrik Juhl Andersen har udstillet i mange forskellige sammenhænge siden midten af firserne. Sommeren 2001 udgav han i samarbejde med kunsthistorikeren Ingeborg Bugge Edvard Weie og symbolismen om en af Danmarks fornemste repræsentanter for modernistisk maleri. Og netop Weies ekspressive og koloristiske stil danner forbillede for Henrik Juhl Andersens egen kunst.

Se flere af Henrik Juhl Andersen´s billeder Her

 

Lars Horn, freelance pressefotograf. Født den 19. januar 1963 i Nørresundby  
Studerede fotojournalistik og kunstfotografering ved St. Cloud State University, Minnesota, USA 1982-83.
Pressefotograf ved Vendsyssel Tidendes distriktsaviser i 1984. Ansat som pressefotograf på ugebladet Ude og Hjemme i 1986.Freelance pressefotograf i Pressegruppen Baghuset pressefoto i Aalborg i 1990.
Dommer i Årets pressefoto i Norge 2001.

 

Jeg arbejder primært med billeder til fag- og ugeblade i ind- og udland samt teaterfotografering.
April 2001 var jeg i Nepal for at fotografere, og det har blandt andet resulteret i, at Henrik Juhl Andersen og jeg indgik et kunstnerisk samarbejde, hvor Henrik håndmalede mine sort/hvide fotografier.
I samarbejde med Aalborg Kommune har jeg lavet bogen AERO om Jean Michel Jarres koncert
I Vrå enge i Nordjylland – en billedbog om koncertens afvikling.